nieuwsbriefcontacthomevolg ons op facebook
terug

Andere bedden

De nieuwste generaties elektrische hoog-laag bedden kunnen steeds meer! Zo zijn er bedden op de markt die door speciale voorzieningen in de bodem ervoor kunnen zorgen dat de patiënt niet meer onderuit zakt. Meer ligcomfort voor de patiënt en heel wat minder 'bellopen' voor zorgverleners. Bespaart zowel veel tijd, als heel veel belastende handelingen om iemand weer omhoog te sjorren in het bed. Ook zijn er inmiddels bedden, die hun eigen aandrijving hebben, waardoor verplaatsen van het bed met de patiënt veel minder belastend wordt. Een ander aandachtspunt dat helaas bij aanschaf vaak te weinig aandacht krijgt, is de eenvoudige bediening door zorgverleners en mantelzorgers. Bijvoorbeeld een hek dat met één hand bediend kan worden is goud waard.
Er zijn bedden, die met één druk op een knop een stoel worden, dus patiënten goed kunnen ondersteunen om van lig naar zit te komen, zonder gebruikmaking van de spierkracht van zorgverleners. Het voordeel van de elektrische bedden is ook dat de bediening hiervan door patiënten zelf gedaan kan worden, iets waartoe de meeste patiënten uitstekend in staat zijn. Ook dit verhoogt het comfort en verkleint de afhankelijkheid van zorgverleners. Tot slot zijn belangrijke aandachtspunten de veiligheid (van ondermeer de hekken) en de combinatiemogelijkheden met andere apparatuur/hulpmiddelen.
Op dit moment schaffen zorginstellingen vanwege besparing op aanschafkosten vaak hetzelfde bed voor iedereen aan, terwijl maatwerk voor specifieke groepen patiënten op termijn vaak veel geld kan opleveren. De afschrijving op specifieke applicaties van een bed is in de regel veel minder dan de personeelskosten van de zorgverleners. Maatwerk leidt bovendien tot kwalitatief betere zorg.
 

Klik voor een grotere afbeelding
Klik voor een grotere afbeelding
Klik voor een grotere afbeelding

daz_stoelbed