nieuwsbriefcontacthomevolg ons op facebook
terug

Ander incontinentiemateriaal
afbeelding luier Veel patiƫnten in de zorg hebben incontinentiemateriaal aan. Dit wordt natuurlijk regelmatig verschoond. Er zijn verschillende systemen van incontinentiemateriaal. Sommige systemen vergen veel minder tijd en ook veel minder fysieke belasting van zorgverleners, dan de meer traditionele systemen. Juist omdat incontinentiemateriaal steeds vaker wordt toegepast in de zorg, kan een goede selectie veel tijd besparen, maar ook veel fysieke belasting van zorgverleners schelen.

Incontinentiemateriaal in de vorm van een 'broekje' kan vaak door gebruikers zelf worden aangedaan. Dit maakt hen minder afhankelijk van zorgverleners en geeft meer vrijheid en daarmee meer levensvreugd.

Er is tegenwoordig incontinentiemateriaal, waarbij eerst een soort riem wordt omgedaan, waarna de rest van het incontinentiemateriaal om het onderlijf wordt geslagen en aan deze 'riem' wordt bevestigd. Deze nieuwe methode scheelt aanzienlijk in de fysieke belasting van zorgverleners, maar spaart ook diverse handelingen uit.
uitleg luier

Voor het bekijken van een filmpje over incontinentiemateriaal uit het TV-programma Visie op Zorg, klik hier (26 Mb).