nieuwsbriefcontacthome
nieuws
Nieuws

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.

DementieVlogs weer van start
4 september 2017

Vandaag is de eerste DementieVlog van het nieuwe seizoen weer verzonden door DAZ. De DementieVlogs zijn een combinatie van een gesproken column en voorlichting. Alle 19 DementieVlogs van het afgelopen seizoen zijn terug te bekijken op www.moderne-dementiezorg.nl.

Deze nieuwe DementieVlog gaat over het ontstaan van initiatiefloosheid en onze eigen rol daarbij.

Gezondheidsraad scherpt beweegnormen aan
22 augustus 2017

Vandaag heeft de Gezondheidsraad nieuwe beweegrichtlijnen uitgebracht. Kern: 150 uur per week matig intensief bewegen is noodzakelijk, ook voor ouderen. In reactie hierop geeft DAZ-directeur Ruud Dirkse aan: "14 hoogleraren hebben meegeschreven aan dit advies. Het is heel indringend wat uit al de onderliggende onderzoeken naar voren komt. Bewegen loont, zeker ook bij ouderen die inactief zijn. Daarom herhaal ik mijn oproep tot een beweegrevolutie in de Nederlandse ouderenzorg:

> Lees meer...

Het nieuwe boek is uit!
30 mei 2017

Het nieuwe boek van Olga Commandeur en Ruud Dirkse is uit! Het ligt inmiddels in de boekwinkels. Wat beweegt jou? gaat over actief en beweegrijk ouder worden.

Diep in ons hart weet iedereen dat bewegen goed voor ons is. Maar waarom eigenlijk? En waarom geldt dit extra scherp van ouderen? Hoe motiveer ik mijzelf tot meer bewegen? Wat is de relatie bewegen en
ouderdomskwalen? Het zijn enkele thema’s die in het boek behandeld worden.

Op www.watbeweegtjou.nu staan inmiddels diverse filmpjes. Ook is daar meer info te vinden en is het boek daar te bestellen. Desgewenst gesigneerd.

Boek over actief oud worden: Wat beweegt jou?
5 april 2017

Op 30 mei komt het nieuwe boek: Wat beweegt jou? uit. In dit boek, geschreven door Olga Commandeur en Ruud Dirkse, staat actief ouder worden centraal. Het  bevat eenvoudige beweegoefeningen voor in het leven van alledag, maar ook informatie over voeding, motivatie en de invloed van beweging op de meest voorkomende ouderdomskwalen.
Zeven bekende Nederlanders delen hun persoonlijke verhaal: Willeke Alberti, Foppe de Haan, Anne-Wil Blankers, Hans Böhm, Sjoukje Hooymaayer, Eddy Pieters Graafland en Job Cohen. Prof. Dr. Erik Scherder heeft het voorwoord geschreven.
Zie www.watbeweegtjou.nu

> Lees meer...

DementieVlog
27 februari 2017

Vanaf vandaag verschijnt wekelijks een nieuwe vlog over dementie van DAZ-directeur Ruud Dirkse, onder de naam DementieVlog. Deze vlogs hebben soms het karakter van een gesproken column, soms een voorlichtend karakter en vaak een combinatie van beide. De vlogs duren altijd ongeveer één minuut.

Wil je de vlog wekelijks ontvangen, meld je dan aan op mijn you-tube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCO3xYFunRsOHi87pr0D2Owg.

 

> Lees meer...