nieuwsbriefcontacthome
nieuws
Nieuws

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.

Veel nieuwe filmpjes over het lerend vermogen van mensen met dementie
1 februari 2017

Vanuit een gezamenlijk project samen met Alzheimer-Nederland en De Haagse Hogeschool hebben DAZ en Tangram Media afgelopen jaar veel filmpjes over het lerend vermogen van mensen met dementie gemaakt. Deze zijn op vele grote dementiewebsites te zien, waaronder www.moderne-dementiezorg.nl en www.opnieuwgeleerdoudgedaan.nl
Zo is bijvoorbeeld te zien hoe Leen ondanks zijn dementie leert een fietsnavagatieapparaat te bedienen waardoor hij nog zelfstandig fietst, of hoe Ans foto's leert maken met haar Ipad zodat zij een geheugensteuntje heeft om haar ervaringen te delen met anderen.

> Lees meer...

Website geheel vernieuwd
6 januari 2017

Sinds vandaag is de website www.opnieuwgeleerdoudgedaan.nl geheel vernieuwd. Deze website was een website met informatie over het boek (Op)nieuw geleerd, oud gedaan, over het lerend vermogen van mensen met dementie. De nieuwe website is veel breder opgezet. Uiteraard is er nog steeds informatie over het boek te vinden, maar de nieuwe site is veel breder. Zo worden de komende weken 22 filmpjes over het lerend vermogen aan deze website toegevoegd, is er basisinformatie over het lerend vermogen te vinden en staat er veel informatie over trainingen over dit lerende vermogen van de dementerende medemens. 

Neem eens een kijkje: www.opnieuwgeleerdoudgedaan.nl.

Structureel meer aandacht voor Voeding & Koken
20 november 2016

Morgen, op het congres Moderne Dementiezorg over Voeding en Dementie, presenteert DAZ een aantal nieuwe activiteiten rond Voeding & Koken. Wij doen dit samen met Bossert Kookwerken. Lisette Bossert is een bevlogen (zorg)kok, met wie we de afgelopen maanden deze nieuwe activiteiten hebben voorbereid. De nieuwe activiteiten bevatten ten eerste korte bijeenkomsten voor bewoners, medewerkers of management om het onderwerp te agenderen en te beleven. Ten tweede gaan wij gezamenlijk trainen. Ten derde introduceren wij de aandachtvelder Voeding en Koken.

> Lees meer...

DAZ gaat naar China
16 oktober 2016

De afgelopen jaren heeft DAZ haar plek veroverd in de voorhoede van de Nederlandse zorgvernieuwing. Onze visie op zorg en welzijn wordt steeds breder gedragen en onze bijdragen aan veranderingsprocessen worden gewaardeerd. Inmiddels ook in het buitenland. Met meerdere landen zijn gesprekken gaande over export van onze boeken, die wereldwijd vernieuwend zijn. Vanuit meerdere landen is belangstelling voor DemenTalent, waarmee wij ook al een Europese prijs hebben gewonnen.
Van 9 tot en met 13 november gaan twee DAZ-medewerkers naar China. Dit om een programma te helpen opzetten om daar nieuwe verpleeghuizen te laten werken vanuit onze filosofie. Onderdeel van de samenwerkingsafspraken is een trainings- en uitwisselingsprogramma. Wij werken hierbij intensief samen met Hans Becker.

Voeding en dementie
9 september 2016

Eten is voor veel mensen met dementie een belangrijke sociale activiteit. Steeds meer wordt duidelijk dat de leefstijl en voeding van invloed zijn op de mate waarin iemand risico loopt om één van de vormen van dementie te krijgen. In het verlengde daarvan kan voeding ook invloed hebben op de tempo waarin een dementie zich ontwikkeld.
Daarom is DAZ ook steeds actiever met het thema voeding en dementie. Zo is op 21 november een mede door georganiseerd congres hierover, hebben wij onze naam verbonden aan een boek over dit onderwerp en bereiden wij diverse trainingen over dit onderwerp voor.

> Lees meer...