nieuwsbriefcontacthome
nieuws
Nieuws

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.

Meerdere trainingen van start bij ZZG
7 mei 2014

Bij locatie St. Jozef van Zorggroep Zuid Gelderland, is op 4 april een belevingstuin geopend. Deze tuin is onderdeel van het project Natuurlijk Samen! DAZ is één van de projectpartners. Samenwerking, natuurbeleving en bewegen zijn kernthema's bij dit project. Om te zorgen dat de tuin ook daadwerkelijk gebruikt wordt, verzorgt DAZ onder andere een training van 4 dagdelen voor een gemengde groep van medewerkers van ZZG, vrijwilligers en familieleden. Vandaag was de eerste bijeenkomst.
Ook start DAZ bij locatie de Weegbree van ZZG met een advies- en trainingstraject om het bewegen van bewoners naar een hoger plan te brengen. Impementatie van de 7 bouwstenen voor beweegbeleid van de IGZ, is hierbij een uitgangspunt.

Belevingscollectief opgericht
29 april 2014

Op veel locaties voor langdurige zorg zijn bewoners te vaak niet betrokken en inactief. Dat kan anders: plezier, verbondenheid, meer bewegen, genieten van buiten en deel uit maken van de maatschappij is vrijwel altijd te realiseren. Als je maar weet hoe. Daarom bundelen vier organisaties hun krachten in het Belevingscollectief: Zorginnovatiebureau DAZ, Bureau Fonkel, CURA Interieur en Veldwerk Nederland.

> Lees meer...

DemenTalent wint Europese prijs
25 maart 2014

Initiatiefnemers en vrijwilligers van DemenTalent kregen vandaag de EFID Award uitgereikt. Deze Europese prijs voor initiatieven die prettig leven voor mensen met dementie in de maatschappij bevorderen, geeft een impuls aan de landelijke uitrol van nieuwe DemenTalent projecten. DemenTalent zet  mensen met dementie in de maatschappij aan het werk als vrijwilligers. Denken vanuit talenten in plaats van vanuit beperkingen vormt hierbij de rode draad.

> Lees meer...

Indrukwekkend Comité van Aanbeveling DemenTalent
20 maart 2014

De afgelopen weken heeft DAZ diverse relevante personen benaderd om lid te worden van het Comité van Aanbeveling van DemenTalent. Een indrukwekkende lijst van gezaghebbende personen is het resultaat. De lijst wordt uiteraard aangevoerd door één van de deelnemers aan DemenTalent, zelf vrijwilliger met alzheimer, namens alle vrijwilligers. Hoogleraren, bestuurders van maatschappelijke organisaties, belangenbehartigers van mensen met dementie, de Inspectie Gezondheidszorg, in totaal 19 personen, vormen samen het Comité van Aanbeveling.