nieuwsbriefcontacthomevolg ons op facebook
workshops
terug

Begeleiden gebruik tabletcomputers door mensen met dementie - incompany

Doelgroep
beroepskrachten, familie en vrijwilligers

Datum
In overleg

Aantal deelnemers
Minimaal 10, maximaal 15

Doel van de bijeenkomst
In één dagdeel dragen wij onze kennis en ervaring, maar ook de onderliggende relevante informatie over de werking van de hersenen en het lerend vermogen over. Wij doen dit groepsgewijs. Na dit dagdeel kunnen de deelnemers zelfstandig mensen met dementie begeleiden in het gebruik van een tabletcomputer. De training/workshop heeft een zeer praktisch karakter. Deze training geven wij incompany.

Omschrijving
Moeten we mensen met dementie wel lastig vallen met het gebruik van tabletcomputers? Niet iedereen, maar wij staan iedere keer weer verbaasd hoeveel kwaliteit van leven er bij komt als mensen met dementie met tabletcomputers aan de slag gaan. Uiteraard is een maatwerkbenadering van belang. Zelfstandig foto’s kijken, de eigen favoriete muziek luisteren, beeldbellen met kinderen en kleinkinderen zijn enkele populaire toepassingen onder mensen met dementie.

Kunnen mensen met dementie omgaan met een tabletcomputer?
In de regel is het antwoord op deze vraag positief. Afgelopen jaren is DAZ betrokken geweest bij de training van zo’n 1.200 mensen met dementie in het leren gebruiken van een I-pad of andere tabletcomputer. Tot nu toe met vrijwel 100% resultaat. U leest het goed, tot nu toe is het
bij bijna iedere persoon met dementie gelukt om een tabletcomputer te kunnen bedienen. Dit geldt zowel voor thuiswonenden als voor bewoners met dementie in verpleeghuizen. Ook met gevorderde dementie lukt het dus!

Het succes valt of staat met de manier waarop begeleiders dit gebruik van tabletcomputers begeleiden. Dit geldt zowel voor familie en vrijwilligers, als voor beroepskrachten. DAZ draagt haar ervaring en kennis graag over aan begeleiders. Daarom hebben wij een korte training/workshop voor deze begeleiders ontwikkeld.

Kosten
Een training/workshop kost € 750,- per groep van maximaal 15 personen. U bepaalt zelf of de training/workshop op een ochtend, middag of avond plaatsvindt.