nieuwsbriefcontacthome
nieuws
Nieuws

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.

Nationale Ombudsman omarmt Manifest
21 november 2018

Vanochtend is een manifest vanuit het perspectief van mensen met dementie aanboden aan de Nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen. Het manifest werd aangeboden, door Silvy Ramsche, één van de opstellers. De ombudsman presenteerde vandaag zelf een onderzoek onder de titel ‘Borg de zorg’, over zijn zorgen over de organisatie van de zorg aan mensen met dementie. Hij hekelt het gebrek aan het denken vanuit het perspectief van mensen met dementie en mantelzorgers. Systemen en procedures moeten echt anders. Hij onderschrijft de inhoud van manifest en neemt die mee in zijn discussies met overheden.

> Lees meer...

Zorgboeren zeer tevreden over gedragstraining
9 november 2018

Gisteravond is een training van 3 avonden voor een groep medewerkers van drie zorgboerderijen in Flevoland afgerond. De training ging over de gedragsverandering bij mensen met dementie. De 14 deelnemers waren heel tevreden, zij gaven allemaal tussen de 8 en de 10 als rapportcijfer. Trainer Ruud Dirkse: "Wat is het toch leuk om met elkaar te stoeien met praktische voorbeelden en daarin te merken hoe enkele theoretische handvatten daarbij kunnen helpen."

> Lees meer...

Manifest vanuit beleving van mensen met dementie
28 september 2018

Door de programmacommissie van het Dementie-Event, bestaande uit 8 mensne met dementie is een manifest geschreven. In dit manifest geven zij aan dat de omgang van mensen in de maatschappij het regelmatig extra lastig maakt voor mensen met dementie. In het tweede deel van het manifest wordt in 10 punten opgeroepen anders om te gaan met mensen met dementie. 

Wij hopen dat veel mensen met dementie laten merken dat zij het eens zijn met dit manifest. Hoe dat kan, kunt u lezen van de volgende link: https://modernedementiezorg.nl/manifest.php.

De tekst van het manifest staat daar ook, maar is ook hier te downloaden. 

> Lees meer...

Nieuwe flyer dementieactiviteiten DAZ
3 september 2018

Alle activiteiten van DAZ vinden plaats rond 3 inhoudelijke thema's:

  • Dementie
  • Actief zijn, bewegen, particperen
  • Samenwerken formele zorg met familie en vrijwilligers
Sommige projecten/trainingen die DAZ verzorgd gaan over één van deze thema's, soms worden die gecombineerd. 
DAZ heeft voor al haar dementie-activiteiten een nieuwe flyer gemaakt, in de vorm van een dubbezijdig A4'tje. 
Deez nieuwe flyer kunt u hier downlaoden. 
Eerste Dementie-Event, DOOR en VOOR mensen met dementie zelf
17 juli 2018

Op 5 september is het eerste Dementie-Event van Nederland. De eerste grote bijeenkomst VOOR en DOOR mensen met dementie. De programma-commissie bestaat helemaal uit mensen met dementie. Het Dementie-Event wordt georganiseert door Alzheimer Nederland en DAZ. Op het programma:

  • Meerdere leuke optredens van artiesten, met en zonder dementie
  • Onderlinge gesprekken, uitwisseling met elkaar
  • Discussie over omgang met mensen met dementie vanuit de maatschappij
  • Sprekers met dementie, vanuit eigen ervaringen
  • Een lezing van Prof. Dr. Erik Scherder

> Lees meer...