nieuwsbriefcontacthome
nieuws
Nieuws

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.

Nieuwe Training: Positieve filmer
25 september 2017

Vandaag hebben Tangram Media en DAZ een nieuwe training gepresenteerd, waarin wij medewerkers in de ouderenzorg opleiden tot filmer van positieve filmpjes uit hun werkpraktijk. Tangram en DAZ hebben veel ervaring met het maken van dergelijke filmpjes. Meer positieve filmpjes zijn wenselijk in verband met verkeerde beeldvorming van de buitenwereld (o.a. arbeidsmarkt), maar ook voor diverse interne processen binnen zorggroepen. Voor het downloaden van de flyer van deze nieuwe training, klik hier.

> Lees meer...

DemenTalent in dementievriendelijke gemeenten
14 september 2017

Volgende week is het wereld-alzheimerdag. In veel gemeenten wordt aandacht besteed aan een dementievriendelijker samenleving. Steeds meer gemeenten vinden dat DemenTalent hierbij hoort. Vandaag besloot de Gemeente Etten-Leur dat zij de ontwikkeling van een DemenTalent-project gaan financieren. Recentelijk heeft de Gemeente Teylingen hiertoe ook besloten, ook in het kader van Dementievriendelijke Samenleving. Veel meer gemeenten overwegen om ook in hun gemeente de komst van DemenTalent te stimuleren....

> Lees meer...

DementieVlogs weer van start
4 september 2017

Vandaag is de eerste DementieVlog van het nieuwe seizoen weer verzonden door DAZ. De DementieVlogs zijn een combinatie van een gesproken column en voorlichting. Alle 19 DementieVlogs van het afgelopen seizoen zijn terug te bekijken op www.moderne-dementiezorg.nl.

Deze nieuwe DementieVlog gaat over het ontstaan van initiatiefloosheid en onze eigen rol daarbij.

Gezondheidsraad scherpt beweegnormen aan
22 augustus 2017

Vandaag heeft de Gezondheidsraad nieuwe beweegrichtlijnen uitgebracht. Kern: 150 uur per week matig intensief bewegen is noodzakelijk, ook voor ouderen. In reactie hierop geeft DAZ-directeur Ruud Dirkse aan: "14 hoogleraren hebben meegeschreven aan dit advies. Het is heel indringend wat uit al de onderliggende onderzoeken naar voren komt. Bewegen loont, zeker ook bij ouderen die inactief zijn. Daarom herhaal ik mijn oproep tot een beweegrevolutie in de Nederlandse ouderenzorg:

> Lees meer...

Het nieuwe boek is uit!
30 mei 2017

Het nieuwe boek van Olga Commandeur en Ruud Dirkse is uit! Het ligt inmiddels in de boekwinkels. Wat beweegt jou? gaat over actief en beweegrijk ouder worden.

Diep in ons hart weet iedereen dat bewegen goed voor ons is. Maar waarom eigenlijk? En waarom geldt dit extra scherp van ouderen? Hoe motiveer ik mijzelf tot meer bewegen? Wat is de relatie bewegen en
ouderdomskwalen? Het zijn enkele thema’s die in het boek behandeld worden.

Op www.watbeweegtjou.nu staan inmiddels diverse filmpjes. Ook is daar meer info te vinden en is het boek daar te bestellen. Desgewenst gesigneerd.