nieuwsbriefcontacthome
nieuws
Nieuws

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.

12e druk boek verschenen
26 april 2018

Het boek Had ik het maar geweten was uitverkocht. Daarom is van de week weer een volgende druk verschenen, de 12e! Had ik het maar geweten is al jarenlang het best verkochte informatieve boek over dementie.

DAZ-medewerkers Caro Petit en Ruud Dirkse schreven het aan de hand van hun ervaringen, zowel professioneel als in de familie. 

Het boek is opgebouwd rond 100 praktische tips over dementie, gedragsverandering, leefomgeving, activiteiten, mantelzorg. Ook bevat het een groot overzicht van boeken en websites over dementie. 

www.hadikhetmaargeweten.nl 

Met Rutte naar China
28 maart 2018

Premier Rutte gaat 8-15 april met een grote delegatie naar China. Ook minister Bruins van VWS gaat mee. DAZ-directeur Ruud Dirkse gaat ook mee met deze missie, samen met Hans Becker. Hans en Ruud gaan tijdens de missie via het bedrijf Becker's Happy Care met diverse Chinese organisaties in gesprek over advisering bij nieuwbouwprojecten en het opzetten van trainings- en uitwisselingsprogramma's. 

> Lees meer...

Muziek naar een hoger plan in de ouderenzorg
6 februari 2018

Vita Valley en de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT) hebben de afgelopen jaren een aantal gerichte interventies bij dementie ontwikkeld. Nu een volgende fase van dit project is aangebroken, heeft Vita Valley haar rol overdragen aan Reliëf en DAZ. Dit betekent dat Reliëf, DAZ en NVvMT de bredere implementatie gaan trekken. DAZ neemt hierin o.a. haar aanpak met aandachtsvelders muziek in teams mee.

> Lees meer...

Nieuwe Training: Positieve filmer
25 september 2017

Vandaag hebben Tangram Media en DAZ een nieuwe training gepresenteerd, waarin wij medewerkers in de ouderenzorg opleiden tot filmer van positieve filmpjes uit hun werkpraktijk. Tangram en DAZ hebben veel ervaring met het maken van dergelijke filmpjes. Meer positieve filmpjes zijn wenselijk in verband met verkeerde beeldvorming van de buitenwereld (o.a. arbeidsmarkt), maar ook voor diverse interne processen binnen zorggroepen. Voor het downloaden van de flyer van deze nieuwe training, klik hier.

> Lees meer...

DemenTalent in dementievriendelijke gemeenten
14 september 2017

Volgende week is het wereld-alzheimerdag. In veel gemeenten wordt aandacht besteed aan een dementievriendelijker samenleving. Steeds meer gemeenten vinden dat DemenTalent hierbij hoort. Vandaag besloot de Gemeente Etten-Leur dat zij de ontwikkeling van een DemenTalent-project gaan financieren. Recentelijk heeft de Gemeente Teylingen hiertoe ook besloten, ook in het kader van Dementievriendelijke Samenleving. Veel meer gemeenten overwegen om ook in hun gemeente de komst van DemenTalent te stimuleren....

> Lees meer...