nieuwsbriefcontacthome
nieuws
Nieuws

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.

Boek over actief oud worden: Wat beweegt jou?
5 april 2017

Op 30 mei komt het nieuwe boek: Wat beweegt jou? uit. In dit boek, geschreven door Olga Commandeur en Ruud Dirkse, staat actief ouder worden centraal. Het  bevat eenvoudige beweegoefeningen voor in het leven van alledag, maar ook informatie over voeding, motivatie en de invloed van beweging op de meest voorkomende ouderdomskwalen.
Zeven bekende Nederlanders delen hun persoonlijke verhaal: Willeke Alberti, Foppe de Haan, Anne-Wil Blankers, Hans Böhm, Sjoukje Hooymaayer, Eddy Pieters Graafland en Job Cohen. Prof. Dr. Erik Scherder heeft het voorwoord geschreven.
Zie www.watbeweegtjou.nu

> Lees meer...

DementieVlog
27 februari 2017

Vanaf vandaag verschijnt wekelijks een nieuwe vlog over dementie van DAZ-directeur Ruud Dirkse, onder de naam DementieVlog. Deze vlogs hebben soms het karakter van een gesproken column, soms een voorlichtend karakter en vaak een combinatie van beide. De vlogs duren altijd ongeveer één minuut.

Wil je de vlog wekelijks ontvangen, meld je dan aan op mijn you-tube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCO3xYFunRsOHi87pr0D2Owg.

 

> Lees meer...

Veel nieuwe filmpjes over het lerend vermogen van mensen met dementie
1 februari 2017

Vanuit een gezamenlijk project samen met Alzheimer-Nederland en De Haagse Hogeschool hebben DAZ en Tangram Media afgelopen jaar veel filmpjes over het lerend vermogen van mensen met dementie gemaakt. Deze zijn op vele grote dementiewebsites te zien, waaronder www.moderne-dementiezorg.nl en www.opnieuwgeleerdoudgedaan.nl
Zo is bijvoorbeeld te zien hoe Leen ondanks zijn dementie leert een fietsnavagatieapparaat te bedienen waardoor hij nog zelfstandig fietst, of hoe Ans foto's leert maken met haar Ipad zodat zij een geheugensteuntje heeft om haar ervaringen te delen met anderen.

> Lees meer...

Website geheel vernieuwd
6 januari 2017

Sinds vandaag is de website www.opnieuwgeleerdoudgedaan.nl geheel vernieuwd. Deze website was een website met informatie over het boek (Op)nieuw geleerd, oud gedaan, over het lerend vermogen van mensen met dementie. De nieuwe website is veel breder opgezet. Uiteraard is er nog steeds informatie over het boek te vinden, maar de nieuwe site is veel breder. Zo worden de komende weken 22 filmpjes over het lerend vermogen aan deze website toegevoegd, is er basisinformatie over het lerend vermogen te vinden en staat er veel informatie over trainingen over dit lerende vermogen van de dementerende medemens. 

Neem eens een kijkje: www.opnieuwgeleerdoudgedaan.nl.

Structureel meer aandacht voor Voeding & Koken
20 november 2016

Morgen, op het congres Moderne Dementiezorg over Voeding en Dementie, presenteert DAZ een aantal nieuwe activiteiten rond Voeding & Koken. Wij doen dit samen met Bossert Kookwerken. Lisette Bossert is een bevlogen (zorg)kok, met wie we de afgelopen maanden deze nieuwe activiteiten hebben voorbereid. De nieuwe activiteiten bevatten ten eerste korte bijeenkomsten voor bewoners, medewerkers of management om het onderwerp te agenderen en te beleven. Ten tweede gaan wij gezamenlijk trainen. Ten derde introduceren wij de aandachtvelder Voeding en Koken.

> Lees meer...