nieuwsbriefcontacthome
nieuws
Nieuws

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.

Goed vertoeven in De Hoeve
9 augustus 2021

De Limburgse Meander Zorggroep opent in september in Bocholtz een nieuwe locatie: Hoeve Overhuizen. Onder het motto 'Goed vertoeven op De Hoeve' is een visie ontwikkelt, waarin het inspelen op mogelijkheden van de ruim 50 bewoners met dementie centraal staat. Een zeer vernieuwend concept, met veel aandacht voor zingeving, maar waarbij vanaf het moment van opening bewoners ook niet (meer)  opgesloten zullen zijn achter deuren met toegangscodes. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze locatie bevestigd in een verbouwde en uitgebouwde traditionele Limburgse boerderij. DAZ is op meerdere manieren betrokken bij deze nieuwe locatie:

> Lees meer...

Inspelen op het lerend vermogen van mensen met dementie bij Sensire
5 juli 2021

In de maanden april tot juni heeft DAZ in opdracht van Sensire/Sutfene aan elf groepen medewerkers van Sensire internetcolleges over het lerend vermogen van mensen met dementie verzorgd. Iedere groep kreeg 5 weken achter elkaar een college van een uur. De deelnemers waren tevreden over de colleges, vonden het onderwerp zeer inspirerend, maar gaven ook aan meer nodig te hebben om het behandelde daadwerkelijk te kunnen toepassen. Daarom worden nu vervolgafspraken gemaakt.

> Lees meer...

Intensivering aandacht voor welzijn bij Liante
29 juni 2021

Liante, een zorggroep in Zuid-Oost Friesland in de ouderenzorg, heeft DAZ gevraagd om hen te ondersteunen bij het naar een hoger plan te brengen van de aandacht voor welzijn van met name de bewoners van hun 7 woonzorgcentra. De afgelopen periode heeft DAZ daarvoor eerst een 'foto' gemaakt van de stand van zaken, door veel gesprekken te voeren met relevante personen in de organisatie. De bevindingen zijn vandaag gepresenteerd in een speciaal voor dit onderwerp ingerichte 'Denktank Welzijn en Wonen'. De bevindingen werden herkent, en zijn mede input voor een grote bijeenkomst dit najaar met zo'n 100 personen van alle locaties. Daar wordt zowel de visie op welzijn nader besproken/vastgesteld, als input opgehaald voor de weg daar naartoe. DAZ directeur Ruud Dirkse begeleidt de voorbereidingen voor deze bijeenkomst. Als vervolg op deze grote bijeenkomst zullen op iedere locatie bijeenkomsten worden georganiseerd voor alle bewoners. 

> Lees meer...

Projectleiderschap Gezond & Gelukkig Ouder worden
21 mei 2021

De Gemeente Ooststellingwerf (Friesland) krijgt steeds meer oudere bewoners. Om hen zo goed mogelijk te ondersteunen zijn afgelopen jaren veel gesprekken met inwoners en lokale organisaties gevoerd. Dit heeft geleid tot een Doe-agenda Gezond en Gelukkig ouder worden. DAZ-directeur Ruud Dirkse is benoemd als projectleider om de komende anderhalf jaar forse stappen te zetten in de realisatie van deze Doe-agenda. Hij doet dit anderhalve dag in de week op freelance-basis. 

> Lees meer...

Collectie herinneringsmuseum te koop
7 januari 2021

Een herinneringsmuseum bij jouw organisatie?

Zorgvuldig geselecteerde en opgeknapte oude voorwerpen, als bron voor gesprekken en contacten. Dat is de kern van de herinneringsmusea zoals Hans Becker die op meerdere plaatsen in Rotterdam realiseerde, met ook wetenschappelijk bewezen veel toegevoegde waarde op meerdere fronten.

Recentelijk is Hans gestopt met zijn laatste woonzorgcentrum 'Residence Rosenburgh'. Daarom is de complete collectie van het daar gerealiseerde herinneringsmuseum 'over'. Hans heeft DAZ gevraagd te helpen dat deze collectie ten goede komt aan inwoners van woonzorgcentra elders in het land. Daarom bijgaand een flyer met foto-impressie. Gaat jouw zorggroep het leven van bewoners verrijken met deze unieke collectie?

Complete collectie van herinneringsmuseum te koop, def

De totale collectie omvat meerdere volle vrachtwagens .....