nieuwsbriefcontacthome
nieuws
Nieuws

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.

Manifest vanuit beleving van mensen met dementie
28 september 2018

Door de programmacommissie van het Dementie-Event, bestaande uit 8 mensne met dementie is een manifest geschreven. In dit manifest geven zij aan dat de omgang van mensen in de maatschappij het regelmatig extra lastig maakt voor mensen met dementie. In het tweede deel van het manifest wordt in 10 punten opgeroepen anders om te gaan met mensen met dementie. 

Wij hopen dat veel mensen met dementie laten merken dat zij het eens zijn met dit manifest. Hoe dat kan, kunt u lezen van de volgende link: https://modernedementiezorg.nl/manifest.php.

De tekst van het manifest staat daar ook, maar is ook hier te downloaden. 

> Lees meer...

Nieuwe flyer dementieactiviteiten DAZ
3 september 2018

Alle activiteiten van DAZ vinden plaats rond 3 inhoudelijke thema's:

  • Dementie
  • Actief zijn, bewegen, particperen
  • Samenwerken formele zorg met familie en vrijwilligers
Sommige projecten/trainingen die DAZ verzorgd gaan over één van deze thema's, soms worden die gecombineerd. 
DAZ heeft voor al haar dementie-activiteiten een nieuwe flyer gemaakt, in de vorm van een dubbezijdig A4'tje. 
Deez nieuwe flyer kunt u hier downlaoden. 
Eerste Dementie-Event, DOOR en VOOR mensen met dementie zelf
17 juli 2018

Op 5 september is het eerste Dementie-Event van Nederland. De eerste grote bijeenkomst VOOR en DOOR mensen met dementie. De programma-commissie bestaat helemaal uit mensen met dementie. Het Dementie-Event wordt georganiseert door Alzheimer Nederland en DAZ. Op het programma:

  • Meerdere leuke optredens van artiesten, met en zonder dementie
  • Onderlinge gesprekken, uitwisseling met elkaar
  • Discussie over omgang met mensen met dementie vanuit de maatschappij
  • Sprekers met dementie, vanuit eigen ervaringen
  • Een lezing van Prof. Dr. Erik Scherder

> Lees meer...

12e druk boek verschenen
26 april 2018

Het boek Had ik het maar geweten was uitverkocht. Daarom is van de week weer een volgende druk verschenen, de 12e! Had ik het maar geweten is al jarenlang het best verkochte informatieve boek over dementie.

DAZ-medewerkers Caro Petit en Ruud Dirkse schreven het aan de hand van hun ervaringen, zowel professioneel als in de familie. 

Het boek is opgebouwd rond 100 praktische tips over dementie, gedragsverandering, leefomgeving, activiteiten, mantelzorg. Ook bevat het een groot overzicht van boeken en websites over dementie. 

www.hadikhetmaargeweten.nl 

Met Rutte naar China
28 maart 2018

Premier Rutte gaat 8-15 april met een grote delegatie naar China. Ook minister Bruins van VWS gaat mee. DAZ-directeur Ruud Dirkse gaat ook mee met deze missie, samen met Hans Becker. Hans en Ruud gaan tijdens de missie via het bedrijf Becker's Happy Care met diverse Chinese organisaties in gesprek over advisering bij nieuwbouwprojecten en het opzetten van trainings- en uitwisselingsprogramma's. 

> Lees meer...