nieuwsbriefcontacthome
nieuws
Nieuws

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.

Communicatie met mensen met dementie zelf
28 augustus 2019
 

DAZ voert momenteel een opdracht uit voor Alzheimer Nederland. Kernvraag van deze opdracht: hoe kan de digitale communicatie met mensen met dementie zelf verbeterd worden? DAZ inventariseert wat er al is, geeft tips voor manieren van ontsluiten, kijkt wat er van buitenand en andere ziektebeelden te leren is. Zelfmanagement van mensen met dementie is een centraal thema. 

Graag ontvangen wij tips en suggesties voor de uitvoering van deze opdracht. Weet jij wat leuks/goeds, meldt het ons via info@anderszorgen.nl.

Voor meer info over deze opdracht, klik hier.

DAZ is verhuisd
12 juli 2019

De afgelopen jaren zat DAZ in Hilversum. Met ingang van vandaag is DAZ verhuisd naar Leusden. Het nieuwe adres is: Waarden 34, 3831 HD Leusden. Vooralsnog is DAZ telefonisch het makkelijkst bereikbaar via het mobiele nummer van Ruud Dirkse: 06-22304833. Mailen kan ook nog steeds: info@anderszorgen.nl. 

Vrijwilligerswerk bij dementie gouden greep
14 juni 2019

Dat is de titel van het persbericht van het Amsterdam UMC naar aanleiding van een meerjarig onderzoek naar de impact van DemenTalent op mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het onderzoek is gedaan bij 11 ontmoetingscentra Dementie, van waaruit mensen met dementie vrijwilliger werden in de samenleving. 

Voor het lezen van het persbericht, klik hier

> Lees meer...

Nationale Ombudsman omarmt Manifest
21 november 2018

Vanochtend is een manifest vanuit het perspectief van mensen met dementie aanboden aan de Nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen. Het manifest werd aangeboden, door Silvy Ramsche, één van de opstellers. De ombudsman presenteerde vandaag zelf een onderzoek onder de titel ‘Borg de zorg’, over zijn zorgen over de organisatie van de zorg aan mensen met dementie. Hij hekelt het gebrek aan het denken vanuit het perspectief van mensen met dementie en mantelzorgers. Systemen en procedures moeten echt anders. Hij onderschrijft de inhoud van manifest en neemt die mee in zijn discussies met overheden.

> Lees meer...

Zorgboeren zeer tevreden over gedragstraining
9 november 2018
 

Gisteravond is een training van 3 avonden voor een groep medewerkers van drie zorgboerderijen in Flevoland afgerond. De training ging over de gedragsverandering bij mensen met dementie. De 14 deelnemers waren heel tevreden, zij gaven allemaal tussen de 8 en de 10 als rapportcijfer. Trainer Ruud Dirkse: "Wat is het toch leuk om met elkaar te stoeien met praktische voorbeelden en daarin te merken hoe enkele theoretische handvatten daarbij kunnen helpen."

> Lees meer...