nieuwsbriefcontacthome
nieuws
Nieuws

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.

Steeds meer DemenTalent-projecten
18 november 2019

in 2013 starte het eerste Dementalant-project. Alleen in 2019 kwamen er al meer dan 10 nieuwe projecten bij. In DemenTalent-projecten worden mensen met dementie vrijwilliger in de samenleving. Dit vraagt echt anders denken en handelen. Veel familieleden en zorgverleners zijn te beschermend.

Daarom begeleidt DAZ als kwartiermaker de start van ieder nieuw DemenTalent-project. Zowel door het coachen van lokale trekkers van projecten, als door het verzorgen van starttrainingen. 

> Lees meer...

Odensehuizen en DemenTalent gaan samenwerken
16 oktober 2019

In Nederland worden in snel tempo steeds meer inloophuizen voor mensen met dementie geopend. Vandaag is een symposium ter ere van het 10-jarig bestaan van Odensehuizen in Nederland. 

DAZ-directeur Ruud Dirkse was de openingsspreker op dit symposium. Hij was hiervoor gevraagd, omdat er inhoudelijk zoveel overeenkomst zit tussen het 'DNA van Odensehuizen' en de filosofie achter DemenTalent.

Op het symposium maakten de landelijke vereniging Odensehuizen en DAZ bekend, dat zoveel mogelijk gaat worden samengewerkt. Bijvoorbeeld doordat bezoekers van Odensehuizen ook vrijwilliger worden in de samenleving. 

> Lees meer...

Communicatie met mensen met dementie zelf
28 augustus 2019
 

DAZ voert momenteel een opdracht uit voor Alzheimer Nederland. Kernvraag van deze opdracht: hoe kan de digitale communicatie met mensen met dementie zelf verbeterd worden? DAZ inventariseert wat er al is, geeft tips voor manieren van ontsluiten, kijkt wat er van buitenand en andere ziektebeelden te leren is. Zelfmanagement van mensen met dementie is een centraal thema. 

Graag ontvangen wij tips en suggesties voor de uitvoering van deze opdracht. Weet jij wat leuks/goeds, meldt het ons via info@anderszorgen.nl.

Voor meer info over deze opdracht, klik hier.

DAZ is verhuisd
12 juli 2019

De afgelopen jaren zat DAZ in Hilversum. Met ingang van vandaag is DAZ verhuisd naar Leusden. Het nieuwe adres is: Waarden 34, 3831 HD Leusden. Vooralsnog is DAZ telefonisch het makkelijkst bereikbaar via het mobiele nummer van Ruud Dirkse: 06-22304833. Mailen kan ook nog steeds: info@anderszorgen.nl. 

Vrijwilligerswerk bij dementie gouden greep
14 juni 2019

Dat is de titel van het persbericht van het Amsterdam UMC naar aanleiding van een meerjarig onderzoek naar de impact van DemenTalent op mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het onderzoek is gedaan bij 11 ontmoetingscentra Dementie, van waaruit mensen met dementie vrijwilliger werden in de samenleving. 

Voor het lezen van het persbericht, klik hier

> Lees meer...