nieuwsbriefcontacthome
nieuws
Nieuws

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.

'Had ik het maar geweten' geheel herzien
12 september 2015

'Had ik het maar geweten', het best verkochte informatieve boek over dementie in Nederland en België, is de afgelopen maanden geheel herzien. Er zijn tips toegevoegd, nieuwe inzichten verwerkt, niet meer werkende
websites uit overzichten gehaald e.d.  Ook is door de uitgever de cover vervangen. Niet meer de
lichtgroene voorkant, maar een grote foto op de voorkant, net als bij de beide andere boeken uit de reeks Moderne Dementiezorg. Ook is de prijs structureel verlaagd naar € 15,-.

Dementia-app en DAZ gaan samenwerken
9 september 2015

Zorginnovatiebureau DAZ en Dementia-App hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het doel is
om de app meer bekendheid te geven bij de beoogde doelgroep en daarnaast het product en bijbehorende diensten verder door te ontwikkelen.

Voor het lezen van het persbericht over deze samenwerking, klik hier.

Oproep: 20 nieuwe filmpjes over leren met dementie, doe mee!
18 augustus 2015

Er is nog veel onbekendheid met het lerend vermogen van mensen. Daarom is een project gestart, waarin 20 filmpjes over het lerend vermogen van mensen met dementie worden gemaakt. In deze filmpjes worden praktijkvoorbeelden in beeld gebracht. Voor verspreiding op internet, maar ook voor gebruik in het zorgonderwijs. Daarom worden bij deze filmpjes ook 'lesbrieven' geschreven voor onderwijsdoeleinden.  
Dit is een gezamenlijk project van Alzheimer Nederland, ISAO, Haagse Hogeschool en DAZ, met subsidie van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars.
Weet jij mooie persoonlijke verhalen van praktijkvoorbeelden? Meld die dan aan om in beeld gebracht te worden. Zo maken wij samen de dementiezorg nog mooier, beter en leuker.
Voor meer info, klik hier.

DAZ bestaat 10 jaar
27 juli 2015

Feest. In de zomer van 2005 is DAZ opgericht. Nu 10 jaar verder, is DAZ uitgegroeid tot een toonaangevend bureau in de ouderenzorg. Even wat cijfers: wij hebben duizenden mensen getraind, op onze websites komen jaarlijks ongeveer een half miljoen unieke bezoekers, 15.000 mensen zijn geabonneerd op één van onze nieuwsbrieven, van onze boeken zijn er meer dan 50.000 verkocht, op mede door ons georganiseerde congressen zijn zo'n 20.000 deelnemers geweest, wij zijn constant betrokken bij tientallen vernieuwende projecten in de ouderenzorg. Wij maken deel uit van diverse samenwerkingsverbanden, zowel rond het thema dementie als rond het thema bewegen/activeren. Dagelijks staan wij met onze gedreven ploeg van collega's (zowel in vaste dienst als op freelance basis) mensen in het werkveld bij om de zorg anders te maken, met meer oog voor wat ouderen met een zorgvraag nog wel kunnen.

> Lees meer...

Drie nieuwe congressen dit najaar
22 juli 2015

Afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan enkele nieuwe programma's voor congressen. Na de zomer vinden 3 congressen plaats waar DAZ mede-organisator van is. Het laatste programma is vandaag rond gekomen. Alle 3 de congresprogramma's zijn te bekijken op www.studiearena.nl.

Het gaat om de volgende congressen:
5 oktober 2015: Lerend vermogen van mensen met dementie
16 november 2015: Bewegen in de ouderenzorg
24 november 2015: Moderne Dementiezorg