nieuwsbriefcontacthome
nieuws
Nieuws

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, dan kunt u zich hier aanmelden voor ontvangst van onze nieuwsbrief.

DemenTalent wint innovatieprijs ROC
4 juni 2015

Bij het ROC Midden Nederland zijn afgelopen jaar in alle studierichtingen onderwijsvernieuwingsprojecten gestart. Uit al deze projecten is vanavond DemenTalent als meest vernieuwend gekozen. De prijs is in ontvangst genomen door enkele deelnemers aan dit project, die super trots zijn dat zij ondanks hun dementie op deze manier maatschappelijk actief kunnen blijven. DemenTalent bij het ROC Midden Nederland is een gezamenlijk project van het gezondheidscollege van het ROC, Alzheimer Nederland en DAZ.
Zie voor een film over dit project: www.youtube.com/watch?v=V0sTsakEPZU

> Lees meer...

Samen werken aan meer beweging en activering
24 april 2015

Het NISB en DAZ starten met subsidie van Fonds NutsOhra een nieuw project. In dit project worden 20 woonzorglocaties ondersteund bij het proces om te zorgen dat bewoners veel meer gaan bewegen. Het project gaat over alle beweegvormen (functioneel bewegen, therapeutisch bewegen en recreatief bewegen). Minder verveling en afhankelijkheid, maar activiteit. Een cultuurverandering...
Lees meer in de flyer over dit project.

Gebruik tabletcomputer door mensen met dementie
3 april 2015

Bijna alle mensen met dementie kunnen - mits zij hiervoor slim worden begeleid door mensen in hun omgeving - omgaan met tabletcomputers. Hun begeleiders zijn de sleutel voor succes. Daarom heeft DAZ een nieuwe training/workshop ontwikkeld: 'Begeleiden gebruik tabletcomputers door mensen met dementie'.
Het gebruik van tablets levert vaak veel extra kwaliteit van leven op voor de persoon met dementie. Ook komen kleinkinderen vaak makkelijker op bezoek als zij samen met opa/oma van een tabletcomputert gebruik kunnen maken. Het lerend vermogen van mensen met dementie om tabletcomputers te gebruiken, werkt zowel bij thuiswonenden als mensen met gevorderde dementie in verpleeghuizen.

> Lees meer...

Programma congres Moderne Dementiezorg Thuis is rond
15 maart 2015

Het congres Moderne Dementiezorg is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste dementiecongres van Nederland. Op veler verzoek starten wij nu ook met het congres Moderne Dementiezorg Thuis. Dit nieuwe congres staat in het teken van de groei van 180.000 naar 420.000 thuiswonenden met dementie. In vrijwel iedere straat wonen straks mensne met dementie!
Tijdens het congres gaan de bezoekers samen op ontdekkingsreis. Welke inspirerende en vernieuwende intiatieven vinden er nu plaats? Wat zijn de essentiële discussies de komende jaren? Hoe zorgen we dat dit langer thuis wonen zo goed en verantwoord mogelijk plaats vindt? Wat betekent dit voor het vak van professionals in wonen, zorg en welzijn?
Het congres is op 15 juni in 't Spant in Bussum.

> Lees meer...

TVV besteedt aandacht aan mooi project bij Viva! Zorggroep
6 maart 2015

In het maartnummer van het Tijdschrift voor Verzorgenden (TVV) staat een groot artikel over een project dat bij de Viva! Zorggroep is uitgevoerd bij locatie Heemstate. Hier zijn meetbaar prachtige resultaten geboekt, van meer tevredenheid bij cliënten en familie, tot hogere werknemerstevredenheid, tot minder incidenten.  Inmiddels wordt dit project uitgerold op 3 andere afdelingen van locatie Meestate, onder de titel 'We(l)zijn graag samen'. In een eerder nieuwsbericht op deze site schreven wij daar al over. DAZ ondersteunt dit project door middel van advies, training en coaching. Fonds Sluyterman van Loo ondersteunt het project financieel.
Voor het bekijken van een pdf van het artikel in TVV, klik hier.